Hírek

Hírek (19)

szerda, 25 augusztus 2010 16:53

Repülőnapon jártunk...

Írta:

Az idei kecskeméti repülőnap előtti hetek ezredünkben is nagy találgatásokkal teltek. Kérdés volt, hogy vajon az előzetesen kiírt gépek közül amelyek azok akik tényleg el is jönnek. Sokan mondogattuk ezt az eddigi évek alapján kialakult mondást:


„Az a repülőgép a biztos résztvevő, amely érinti a kecskeméti pálya betonját...”

kedd, 23 március 2010 16:49

Vadászpilóta kerestetik!

Írta:

kép

szombat, 20 március 2010 16:48

Közeleg a Flaming Cliffs 2!

Írta:

Már 2009 Novemberében az Eagle Dynamics már bejelentette a Lock On Flaming Cliffs kiegészítő, második részét, az eddigi termékek fejlesztései és kiadásai óvatosságra intették a Lock On közösségét, így fenntartások végett mi sem írtunk róla, ezidáig. Az elmúlt hetekben az Eagle Dynamics háza táján több újdonság látott napvilágot, kezdve az új weboldallal, (www.lockon.co.uk) ahol a Flaming Cliffs 2-ről már bővebben olvashatunk, immáron hivatalosan is.

szerda, 23 december 2009 16:47

Ünnepek...

Írta:

kép

kedd, 15 december 2009 16:46

Megjelent Tóth Csaba új könyve

Írta:

Megjelent Tóth Csaba új könyve


Megjelent Tóth Csabi barátunk második könyve, "A műrepülés alapjai" címmel. Akárcsak az előző könyve (Műszerrepülés) ez is nagyon jó anyag az adott témakör elsajátítására vágyók számára. A szerző hatalmas tapasztalattal rendelkező kiváló oktató, tehát minden pilótának és repülést szerető embernek csak ajánlani tudom a könyveit! Mindkét könyve megrendelhető az alábbi honlapon: http://www.ifr.hu

kedd, 15 december 2009 16:45

Új tag a bázisnál!

Írta:

A mai naptól új tagot köszönthetünk a bázisnál, Foxi személyében. Kitartó munkáját köszönjük, melyet ezentúl a Dongó század állományában folytathat tovább a harckiképzés során. Sok sikert kívánunk a továbiakban!

szombat, 28 november 2009 16:44

Rövidesen VFAT2009!

Írta:

Rövidesen VFAT2009!


Idén is megrendezésre kerül, az immáron hagyománnyá vált Virtual Festival of Aerobatic Teams (VFAT), amely gyakorlatilag egy nagyszabású szimulátoros online repülőnapot foglal magában. Az idei az 5. ilyen alkalom a sorban. A december 4-6-ig tartó rendezvényen, több mint 100 virtuális pilóta mutatja be tudását az egyéni és kötelék bemutatók során. A 2005 óta megrendezett virtuális repülőnap minden évben egyre nagyobb méreteket ölt. Ennek ékes bizonyítéka a résztvevők növekvő száma, valamint a rendezvény egyre profibb lebonyolítása. Az idei évben annyi jelentkező volt, hogy a szervezők kénytelenek voltak a bemutatók közül kiválogatni a legjobbakat. A bemutatók pontossága és az előírásoknak (display line, stb.) megfelelő lerepülése alapján választották ki azokat a csapatokat, akik a jövő hétvégén bemutathatják tudásukat. Magyarországot immáron két bemutatópilóta képviseli: az elmúlt évekhez hasonlóan 59th_Reaper (az MH 59. "Szentgyörgyi Dezső" Virtuális Repülőbázis parancsnoka), valamint új résztvevőként VML_Forrest (az 1 éve alakult vitéz Máthé László Virtuális Repülőbázis, Tomboló Darazsak nevű formációjának tagja), mindketten MiG-29 bemutatóval.

A mai napon, 2009.11.25-én, délután fél 1 körül Kecskeméten feldübörgött 3db L-39ZO, illetve az ő "tiszteletükre" repülő, magyar viszonyokhoz képest nagy kötelék tagjainak hajtóműve. Egy 45 perces repülés keretében véget ért egy történet, lezárult egy újabb korszak a magyar katonai repülés történetében.

szerda, 04 november 2009 16:35

A virtuális MH 59. új honlapja

Írta:
Köszöntünk mindenkit az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Virtuális Repülőbázis új honlapján! Vezetésünk és tagságunk egyaránt úgy ítélte meg, hogy egy rugalmasabban kezelhető és a kor követelményeinek jobban megfelelő honlapot hozzunk létre. Ennek köszönhetően készült, illetve készül jelenleg is az oldal, melyről technikailag azt érdemes tudni , hogy Drupal CMS-re épül. Ennek segítségével jelentősen könnyebb lesz az oldal kezelése és feltöltése olyan hírekkel, tananyagokkal, információkkal, melyek által nem csak a bázis tagjai, hanem a honlapunk látogatói is felkészültebben ülhetnek be virtuális repülőgépük kabinjába. Az új rendszernek köszönhetően több, olyan új funkció lesz elérhető ami megkönnyíti az oldal menedzselését, pl.: az események közzétételét, ezekre való jelentkezést, hírek beküldését, galéria bővítését. A honlap bizonyos funkciói még nem üzemelnek, illetve nem tökéletesen, de aktívan dolgozunk azon, hogy minél előbb teljes értékű legyen ez az oldal. Kérjük, ha hibát észleltek az oldalon, tájékoztassatok minket róla, legyen az egy hiányzó vessző valamelyik mondatban, vagy egy bizonyos böngészővel fellépő extrém hiba! A Design-ért Reaper-nek, míg az oldal programozásáért Streightholo-nak tartozunk köszönettel.

2. oldal / 2