szerda, 25 augusztus 2010 16:53

Repülőnapon jártunk...

Írta:

Az idei kecskeméti repülőnap előtti hetek ezredünkben is nagy találgatásokkal teltek. Kérdés volt, hogy vajon az előzetesen kiírt gépek közül amelyek azok akik tényleg el is jönnek. Sokan mondogattuk ezt az eddigi évek alapján kialakult mondást:


„Az a repülőgép a biztos résztvevő, amely érinti a kecskeméti pálya betonját...”


Ezredünk tagjai, már a repülőnap hétvégéjét megelőző szerdai napon kezdtek gyülekezni a helyszínen. Péntek délutánra szinte mindenki megérkezett, és együtt néztük végig az érkező gépek sorát, valamint a már korábban érkező szóló gépek és team-ek gyakorlását. Nagy várakozás után kora délután végre megérkezett a 2010-es repülőnap sztárja, az ukrán Szu-27-es is!


Gyönyörű látvány volt, ahogy az a hatalmas gép besorolt két magyar MiG-29-es és három Gripen kíséretében! Este az élménybeszámolók sora következett és a napközben készült fotók nézegetése, valamint élvezhettük bázisparancsnokunk, 59th_Reaper és szülei vendéglátását és a finom marhapörköltet.


Szombaton reggel korán érkezett a csapat a repülőtérre, hogy a Dongó század standjánál a kiállított 26-os oldalszámú MiG-29UB mellett verjen tanyát.


A kecskeméti Dongó század parancsnoka felkérte ezredünk tagjait, egy számunkra nagyon megtisztelő feladatra, miszerint a kiállított MiG-29-es kabinjánál segédkezzünk a nézők élményekkel történő gazdagításában. Bázisunk tagjai a 2 nap folyamán rengeteg látogató ki és beszállását segítették elő, valamint készséggel válaszoltak magával a repülőgéppel, illetve annak kabinjával kapcsolatos kérdésekre.


A szombat reggeli rossz idő ellenére rengeteg ember érkezett a helyszínre és szerencsére kora délutánra már szép időben élvezhettük a színvonalas bemutatókat. A vasárnapi bemutatók már reggeltől szebb időben zajlottak, ezredtársaink pedig egyre lepirultabb arccal, de továbbra is lelkesen segédkeztek egészen estig, a program végéig.


Összességében egy színvonalas repülőnapot láthattunk és ez a pár nap is bizonyította, hogy ezredünk nem csak a virtuális égbolton, hanem az életben is egy jól működő közösséget alkot.